some image

De kapel

Wegkapel St. Isidorus is gepland aan de Boxtelseweg in Schijndel. De kapel ligt op het perceel datAi??grenst aan het bouwvlak van adres Boxtelseweg 5/5a, kadastraal bekend onder sectie L 370.

Het terrein is in eigendom van familie van Esch die de grond ai???om nietai??i?? ter beschikking steltAi??aan de Stichting St. Isidorus. De wegkapel is zichtbaar en toegankelijk vanaf de openbare weg.

De ingang is naar de openbare weg (Boxtelseweg) gericht.

De kapel is overdag vrijAi??en gratis toegankelijk.

Entree met spitsboog

Voor het ontwerp van het kapelletje is gekozen voor een zeer sober opgezet plan, bestaandeAi??uit een vrij toegankelijke bezinningsruimte met een rechthoekige plattegrond.

doorsnedes_kapel_2De voorzijdeAi??is voorzien van een royale entree met een spitsboog. De entree is voor de nachtelijke urenAi??afsluitbaar met een smeedijzeren toegangspoort. Dit dient tevens om te voorkomen dat erAi??zich ai??i??s nachts ongewenste personen gaan ophouden.

Duurzaamheid

Het gebouw bestaat uit een begane grondvloeroppervlakte van binnenwerks circa 20 m2. DeAi??nokhoogte is ongeveer 4.83 m.

De benodigde elektriciteit wordt op duurzame wijze opgewektAi??d.m.v. een zonnecollector. De kapel wordt opgetrokken in metselwerk met sluitstenen enAi??steunberen.

Het dak is voorzien van blauw gesmoorde dakpannen met een overstek,Ai??zonder toepassing van een dakgoot.

De detaillering van de kapel is gericht op duurzaamheidAi??en een minimum aan onderhoud.

Bankjes voor bezoekers

Cheap fluoxetine
Rondom de kapel wordt groen gerealiseerd in de vorm van struikgewas en gras. Voor de bezoekers worden bankjes buiten geplaatst. De kapel zal worden afgeschermd door een traditionele haag.

Parkeren

Direct naast de kapel worden vier parkeerplaatsen gerealiseerd voor auto’s. Er is ook plaats om fietsen te stallen.

Dagelijks beheer van de kapel

Voor het dagelijks beheer van de kapel (openen, sluiten, schoonmaak, beheer kaarsen, legen offerblok en klein onderhoud) wordt er samengewerkt met Zorghoeve ’t Binnenveld.